vBulletin Nedir, Onu Bu Kadar Popüler Eden Sebepler?

Collapse
X
 
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts
  • Haber Editör
    Doğrulanmış Üye
    • 12-04-24
    • 3

    vBulletin Nedir, Onu Bu Kadar Popüler Eden Sebepler?

    vBulletin çevrimiçi ortamlarda tartışma ortamlarını yönetebileceğiniz ve aynı anda yüzlerce kişiye kadar etki edebileceğiniz bir ortam sağlar. Bunu sebebi, bir web sitesinin yöneticisi ziyaretçilerle konuşurken tek taraflı bir konuşma gibi görünme eğiliminin olmasıdır. Ancak web yöneticisi bir tartışma alanı ekleyerek web sitesine iki yönlü tartışmanın oluşmasını sağlayabilir ve bunu yaparken bir topluluk oluşturarak bu süreci yönetir.

    Böyle bir topluluğa oluşturmak için gereken zaman, çaba ve parayı harcayarak, web yöneticisi web sitesine gelen ziyaretçilere daha büyük bir şeyin parçası olduklarını hissettirebilir. Sonuç olarak, siteyi daha sık ziyaret edecek, orada daha fazla zaman harcayacak, ilk elden tanıtım yapacak, kendi web sitelerinde, blog girişlerinde ve diğer forumlarda imza satırlarında bağlantılar paylaşacaklar. Çevrimiçi topluluklar kendilerine ait bir yaşam sürerler ve aksi takdirde statik, yavaş gelişen bir web sitesine yepyeni bir yaşam ve enerji düzeyi getirebilirler.

    Tüm bunlar, web sitesinin tartışma alanı olmayan benzer sitelere göre bir avantajı olduğu anlamına gelir. Ayrıca bu konuşmaları ve tartışmaları sosyal medya ortamlarında paylaşarak etkileşimin arttığını düşünürseniz aslında ne kadar etkili bir alana sahip olduğunu görebilirsiniz.

    vBulletin Faydaları
    Siteniz içinde vBulletin bulundurmanın faydalarını listeler halinde vererek bu konunun önemine bir daha vurgu yapalım;

    Nispeten sessiz bir forum, sitenizde düzenli bir yeni içerik akışı oluşturur. Bu durum insanların yeni içeriği okumak için sitenizi daha düzenli ziyaret ettiği anlamına gelir. İlgi alanlarını ve tercihleri ​doğrudan web sitenizin ziyaretçilerinden öğrenebilir, böylece içeriği daha özel olarak onların ihtiyaçlarına göre hedefleyebilirsiniz.
    Bir tartışma formu, insanların sitenizin pasif gözlemcilerinden daha fazlası olmasını sağlar. Ziyaretçilerin soru sormalarına, yorum göndermelerine veya bir inceleme paylaşmalarına olanak tanır. Birisi bir şey yayınladığında, yanıt olarak gönderilmiş bir yanıt veya yorum olup olmadığını görmek için geri döner. Bir topluluk böyle başlar ve site büyümesine giden bir yöntem olarak önemli bir adımdır.
    Bir vBulletin, özellikle belirli bir konuya veya konuya ayrılmış bir web siteniz varsa, sitenizde hızlı bir şekilde bir bilgi havuzu oluşturur ve konu yaygınlaşır.
    Tartışma formu gönderilerinin farklı doğası nedeniyle, web sitenizde çok farklı içerikler yer alabilir. Bu, genel sıralamanızı çok etkili bir şekilde iyileştirecek, çok çeşitli konular ve arama kriterleri için arama motorlarında girişler alacağınız anlamına gelmektedir.
    Forumunuzdaki her üye bir potansiyeldir. İyi üyelik seviyelerine ve tekrar ziyaret istatistiklerine dayalı olarak popüler forumlarda reklam alanı satabilirsiniz. Forum ne kadar büyükse, o kadar fazla etki alanınız vardır.
    Bir vBulletin, benzer ilgi alanlarına sahip bir arkadaş çevresi oluşturmanın harika bir yoludur.
    vBulletin, ticari bir ürünü veya hizmeti desteklemenin harika bir yoludur. Diğer üyelerin sizin için soruları yanıtladığını görürsünüz. Aynı zamanda düşük maliyetli bir çözümdür ve hızlı bir şekilde kullanışlı bir bilgi tabanı geliştirirsiniz.
    vBulletin Nedir
    Neden vBulletin?
    Başka bir açıdan ifade etmek gerekirse vBulletin bir tartışma alanı oluşturmaktan çok daha fazlasını yapar. vBulletin, web sitesi sahiplerinin topluluk ihtiyaçlarına yönelik eksiksiz bir çözümdür. Bu, ücretsiz bir ürünün aksine ticari bir üründür, belki de daha küçük, daha düşük anahtar web siteleri için bunu ekarte eder. Böylece gelecekte büyümek isteyen şirketler için bu tür uygulamaların kullanılması önem arz etmektedir.

    vBulletin’in harika bir özelliği, geliştiricilerin sağladığı olağanüstü destek sağlamasıdır. Bir sorunla karşılaşırsanız, birkaç saat ya da dakikalar içinde destek alabilirsiniz. vBulletin’in bir başka büyük özelliği de, popülaritesi nedeniyle bazıları ticari, ancak çoğu ücretsiz olan çok sayıda eklenti ve modifikasyonun mevcut olmasıdır. Bu, web’deki diğer tüm tartışma panoları gibi görünen ve davranan bir tartışma panosuna takılıp kalmanıza gerek olmadığı anlamına gelir. vBulletin demo ile bu durumların uygulamasını test edebilirsiniz.

    vBulletin Forum
    vBulletin forum ya datartışma panosu yazılımı, düşük maliyetli, yüksek performanslı web uygulamaları geliştirme konusunda rüştünü ispatlamıştır. İngiltere merkezli bir yeni medya şirketi olan Jelsoft Ltd. tarafından geliştirilmiş ve pazarlanmıştır. Jelsoft, çevrimiçi topluluklar işinde altı yıldan fazla deneyime sahiptir ve bugün bildiğimiz şekliyle İnternet’in doğuşundan bu yana topluluk odaklı web siteleri ile çalışmaktadır.

    vBulletin aslında amiral gemisi diye ifade edilebilir. Hız, güvenlik ve esneklik göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir üründür. Jelsoft’un vBulletin ile amacı, hem site yöneticilerine işi yapmak için ihtiyaç duydukları araçları sağlayacak hem de son kullanıcıya etkili iletişim ve keyifli bir deneyim yaşatacak bir ürün yaratmaktı. Yöneticiler ve moderatörler, gönderileri, ileti dizilerini ve kullanıcıları taşımalarına, düzenlemelerine veya silmelerine olanak tanıyan güçlü araçlara ve güçlü bir kontrole sahipken, son kullanıcıların emrinde başkalarıyla etkili bir şekilde iletişim kurmalarını sağlayan çeşitli araçlar bulunur. Tartışma panosunun görünümünü, hissini ve işlevini kontrol etmek için panel imkanı da sunmaktadır.

    vBulletin Lisans ve Gelişim
    Sekiz yılı aşkın geliştirme sürecinde vBulletin’de çok şey yenilenerek devam etmiştir. Ancak aynı zamanda önemli pek çok şey aynı kaldı; hız, esneklik ve güvenlik her zaman vBulletin’in merkezinde yer almaktadır. O zamanlar birçok ürün test edildi, ancak hiçbiri bu toplulukların taleplerini karşılayacak şekilde ölçeklendirilemedi, bu nedenle vBulletin anında bir alan buldu. vBulletin şimdi küçük, özel ilgi alanlarından büyük, geniş tartışma gruplarına kadar geniş ve çeşitli bir müşteri listesi oluşturdu ve buna sahip çıkmaktadır.

    vBulletin geliştiricileri için önemli olan bir diğer özellik, yük altında kararlılık ve performanstır. Jelsoft, alandaki tartışmalara aynı anda katılan 1000’den fazla kullanıcıyla vBulletin’i büyük yükler altında test edebilmiş olmaktan gurur duyuyor. vBulletin ile, vBulletin test edildiğinden ve veritabanında tutulan 30 milyondan fazla gönderiyle sorunsuz çalıştığı kanıtlandığından, site sahibinin panoyu yavaşlatan çok fazla gönderi konusunda endişelenmesine gerek kalmamaktadır.

    Son olarak sahip olduğunuz vBulletin Hosting ne kadar büyükse, o kadar fazla güce ihtiyaç duyacaktır. Büyük panolar, yarı tahsisli ve hatta tahsisli sunucular gerektirecektir. Ucuz olarak sunulan yalnız rüştünü ispatlamamış uygulamalar çoğalmaktadır. Ancak vBulletin’i seçerseniz, forumunuz ne kadar büyürse büyüsün, başarılı olacağınızdan emin olabilirsiniz. Böylece arkanızda dikkat etmeniz gereken önemli işlemler hakkında gözünüz arkada kalmamış olur.
Sonuçlandırılıyor...